Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

pieczarki 500 gram

Farsz

mięso mielone 250-300 gram
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2-3 ząbki
majeranek
sól i pieprz

Panierka

mąka pszenna
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Dodatkowo

olej do smażenia

Porada

Tak przygotowane pieczarki są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Idealnie nadadzą się na obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z ulubionym sosem.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Mięso mielone wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem, cebulą i resztą składników.
Z umytych i osuszonych (ja jeszcze je obieram) pieczarek usunąć nóżki.
Każdy kapelusz nadziać farszem i zapanierować - dokładnie obtoczyć w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej.
Pieczarki smażyć na mocno rozgrzanym oleju - z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:28
pyszne sa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak