Sposób przygotowania

Przekrój batata na pół i nakłuj ostrym nożem, następnie piecz w piekarniku przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Kiedy batat ostygnie, wyciągnij z niego miąższ i ubij za pomocą tłuczka do ziemniaków. Następnie dodaj sól morską, pieprz kolorowy, tymianek, parmezan, mąkę pszenną, całe jajko i wymieszaj na jednolitą masę.
Podziel ciasto na 4 części i ukształtuj z niego cieniutki wałek. Aby ciasto nie kleiło się do stolnicy, podsyp podłoże mąką pszenną.
Następnie potnij uformowany wałek pod skosem (w ten sposób powstaną kopytka). Gotuj przez około 8 minut we wrzącej osolonej wodzie.

Sos
Na lekko rozgrzaną patelnię dodaj masło, grillowaną paprykę, dopraw chili i zalej słodką śmietanką.
Gotuj przez około dwie minuty, aż wszystkie składniki dokładnie połączą się ze sobą, a chili odda kolor. Następnie dodaj ugotowane kopytka i świeży szpinak. Na samym końcu posyp kopytka wędzonym twarogiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !