Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki parówkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cienkich parówek 4 sztuki
papryki 1/2 strąka
pieczarek 10 sztuk
mąki 1 łyżka
majonezu 2 łyżki
siekanej zieleniny 2-3 łyżki
jajek 2 szt
masła 1 łyżka
cebula vegeta pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki parówkowe

Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Odparowujemy je na patelni i smażymy na łyżce masła. Dodać do parówek razem z papryką i zieleniną. Całość oprószyć mąką i wymieszać. Dodać majonez i roztrzepane jajka. Doprawić do smaku vegetą i pieprzem. Na gorący tłuszcz nakładać łyżką placuszki i smażyć na złoty kolor z obu stron. Dobrze smakują z sosem czosnkowym lub pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.07.2011 15:46
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak