Placuszki parówkowe

Placuszki parówkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cienkich parówek

    4 sztuki
  • papryki

    1/2 strąka
  • pieczarek

    10 sztuk
  • mąki

    1 łyżka
  • majonezu

    2 łyżki
  • siekanej zieleniny

    2-3 łyżki
  • jajek

    2 szt
  • masła

    1 łyżka
  • cebula

    vegeta pieprz
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek i pokroić w plasterki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Odparowujemy je na patelni i smażymy na łyżce masła. Dodać do parówek razem z papryką i zieleniną. Całość oprószyć mąką i wymieszać. Dodać majonez i roztrzepane jajka. Doprawić do smaku vegetą i pieprzem. Na gorący tłuszcz nakładać łyżką placuszki i smażyć na złoty kolor z obu stron. Dobrze smakują z sosem czosnkowym lub pomidorowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

katarzynka455

12.07.2011 15:46
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat