Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kulki z mielonego kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka ok. 350 g,
śmietana 50 ml,
masło miękkie 10 g,
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku,
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
ząbki czosnku 2
wódka 10 g,
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 - 3 łyżki + do panierowania,
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kulki z mielonego kurczaka

Filet z kurczaka oczyścić z błonek, umyć ,osuszyć i zmielić w maszynce do mięsa.
Do zmielonego filetu dodać , śmietanę , świeże masło ,wódkę oraz przyprawy.
Wyrobić na jednolitą, gładką masę.
Na koniec dodać nie wielką ilość bułki tartej.
Gotową masę nabierać dużą łyżką ,obtaczać ( panierować)w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Podawać do obiadu lub jako smaczną przekąskę.
Pyszne zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:20
dobre mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak