Zupa z klopsikami

Zupa z klopsikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty

    1/2 główki
  • ziemniaków

    7 sztuk
  • marchewki

    2 sztuki
  • pieczarek

    8-10 sztuk
  • buionu

    3 litra
  • mięsa mielonego

    25 dag
  • bułka

    1 mała
  • cebuli

    1/2 sztuki
  • jajka

    1 sztuka
  • mleka

    1/2 szklanki
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    pieprz mąka
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować. Marchew zetrzeć na tarce i dodać do zupy. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę drobno pokroić i dodać do mięsa razem z odciśniętą bułką. Dodać jajko i doprawić pieprzem i vegetą. Wyrobić. Formować małe klopsiki, obtaczać w mące i smażyć na gorącym tłuszczu. Dodać do zupy i gotować ok 10 minut. Doprawić do smaku pieprzem i vegetą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat