Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z roszponki, gruszki i papryki

5.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 1 opakkowanie
szalotka 2 szt
papryka 5-6 szt mini papryczek
gruszka nashi 1 szt
sezam 2 łyżki
czarny sezam 2 łyżki
pestki dyni 2 łyżki
pestki słonecznika 2 łyżki
olej ryżowy 75 ml
ocet 2 łyżki (malinowy)
śmietana 18 proc 2 łyżki
miód 2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Bardzo smaczna surówka, nada się również na drugie śniadanie. Wystarczy dodać podsmażonego fileta z kurczaka, pokrojonego na paski.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z roszponki, gruszki i papryki

Papryczki kroimy na plasterki.
Szalotki kroimy w piórka.
Gruszkę kroimy na ćwierć plasterki.
Papryczki, szalotki i kruszkę mieszamy.
Olej, ocet, śmietanę i miód dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Ziarna prażymy na suchej patelni.
Na roszponkę układamy papryczki, szalotki i gruszkę. Posypujemy uprażonymi ziarnami, polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak