Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borówkowe lody

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bita śmietana w proszku
mleko 150 ml
borówki 0,5 szklanki
serek mascarpone 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Borówkowe lody

1. Śnieżkę ubijamy z mlekiem na puszystość. Dodajemy serek i dokładnie ubijamy.
2. Widelczykiem rozgniatamy borówki i dodajemy je do bitej śmietany. Miksujemy chwilkę.
3. Masę przekładamy do odpowiednich pojemniczków i wstawiamy do zamrażarki. Zostawiamy je tam, aż zamarzną.
4. Lody wyjmujemy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak