Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, następnie miksujemy ją razem z serkiem Bieluchem, odżywką białkową i płatkami migdałowymi. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę i umieszczamy ją w foremce do wypieku babeczek. Deser chłodzimy w lodówce przynajmniej przez 30 minut.
Pomarańczę dokładnie obieramy ze skóry wraz z białymi częściami. Ścinajmy skórkę tak, aby zachować okrągły kształt pomarańczy. Po jej oczyszczeniu wycinamy filety, a z pozostałości wyciskamy sok.
Niewielką ilość czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej – pamiętajmy, aby nie dopuścić do wrzenia czekolady. Filety z pomarańczy układamy na papierze do pieczenia i oblewamy je do połowy rozpuszczoną czekoladą.
Babeczkę jaglaną układamy na talerzu wraz z pomarańczą w czekoladzie. Deser polewamy odrobiną soku z pomarańczy (do soku możemy dodać łyżeczkę miodu). Do dekoracji świetnie sprawdzą się listki mięty.

Przepis pochodzi z pierwszego fit hotelu w Polsce, GACA Fit HOTEL w Kazimierzu Dolnym

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !