Sposób przygotowania

Mięsa kroimy w grubą kostkę. Pieczarki, paprykę, cukinię kroimy w kawałki o grubości 0,5 cm. Mięsa, morele suszone, pieczarki, cukinię oraz paprykę nadziewamy na patyki do szaszłyków. Kolorowe szaszłyki układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w temperaturze 160˚C przez 30 minut.
Przygotowanie sosu:
Paprykę obieramy ze skórki, cukinię rozdrabniamy w blenderze albo za pomocą maszynki do mięsa. Obraną paprykę pieczemy przez kwadrans w temperaturze 180˚C. Upieczoną paprykę i rozdrobnioną cukinię wkładamy do rondelka razem z miodem i przyprawami i doprowadzamy do wrzenia. Sos jest gotowy.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, układamy na nim szaszłyki i polewamy je sosem. Dobrym rozwiązaniem będzie również podanie sosu w oddzielnym naczyniu.

Przepis pochodzi z pierwszego fit hotelu w Polsce, GACA Fit HOTEL w Kazimierzu Dolnym

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !