Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz Bożeny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

udko z kurczaka 2 szt, pieczone,
żeberka wieprzowe kawałek pieczone,
łopatka bez kości kawałek pieczone,
podgrzybki ok.250 g.(u mnie mrożony)
cebula 1 szt,
bulion 1,5 - 2 szkl,
masło klarowane 2 łyżki,
sos z pieczonego mięsa,
marchewka 1 szt,
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziarenek,
sól i pieprz do smaku,
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat do smaku,

dodatkowo;

śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz Bożeny

Upieczone mięso które trzeba oddzielić od kości a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Grzyby (u mnie podgrzybki)rozmrozić a następnie podsmażyć razem z cebulą na maśle klarownym.
Podsmażać około 15 - 20 minut , wlać bulion , dodać plasterki marchewki , liście laurowe , ziele angielskie i gotować do miękkości grzybów i marchewki.
Dodać pokrojone mięso a na koniec sos z pieczonych mięs.
Doprawić do smaku przyprawą do gulaszu i w razie potrzeby solą i pieprzem.
Pogotować jeszcze chwilę i gulasz gotowy.
Można zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:17
pyszny gulasz.
Jagódka17
Jagódka17 09.04.2018 15:07
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak