Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziany mięsem mielonym i białą kiełbasą parzoną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości ok.1 kg,
kiełbasa biała 2 szt,
mięso mielone 350 g,
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki,
sól i pieprz do smaku,
cebula 1 szt,
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka,
przyprawy do smaku przyprawa do mielonego,

dodatkowo marynata;

oliwa 4 łyżki,
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki,
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka,
sól do smaku
Tymianek suszony Prymat
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziany mięsem mielonym i białą kiełbasą parzoną

Kawałek schabu umyć osuszyć i przeciąć wzdłuż nie całkiem do końca.
Mięso rozbić lekko tłuczkiem przez folię, natrzeć solą i pieprzem.
Przygotować farsz;
Mięso mielone przełożyć do miski dodać jajko, przyprawy , obraną drobno pokrojoną cebulę a także bułkę tartą.
Całość dokładnie wymieszać.
Na rozbitym schabie rozłożyć doprawione mięso , na mięsie na środku ułożyć białą parzoną kiełbasę.
Ciasno zwinąć i obwiązać nitką kuchenną.
Wymieszać oliwę z przyprawami i natrzeć cały schab z wierzchu, oprószyć jeszcze dodatkowo majerankiem i włożyć do brytfanki a następnie do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i piec pod przykryciem około 1,5 godziny.
Tak 30 minut przed końcem pieczenia schab odkryć a do brytfanki dołożyć pokrojoną w plastry oprószoną majerankiem kiełbasę białą.
Smażymy aż schab się ładnie spiecze.
Podajemy do obiadu albo jako przekąskę,przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:16
pyszne mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak