Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brokuły w sosie czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 0,5 kg
parmezan
orzechy włoskie 20 dag
rodzynki 10 dag
jogurt naturalny
majonez
czosnek 2 ząbki
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: brokuły w sosie czosnkowym

Brokuły ugotować we wrzącej i osolonej wodzie. Następnie rozdrobnić i zmieszać z rodzynkami. Orzechy posiekać i dodać do reszty. Jogurt wymieszać z majonezem, wycisnąć czosnek, dodać drobno posiekaną pietruszkę. Polać nim brokuły z orzechami i rodzynkami. Posypać startym parmezan i pomieszać, przyprawić solą i ziołami prowansalskimi Prymat.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 25.09.2010 02:19
szybko i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak