Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z łososiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt szpinakowy;

jajko 5 szt,
sól szczypta,
mąka pszenna 3 łyżki,
szpinak mrożony 450 g,
ząbki czosnku 2
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,

dodatkowo;

twarożek 1 op.czosnkowy
łosoś wędzony ok.200 g.brzuszki wędzone

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z łososiem

Ubić pianę na sztywno ze szczyptą soli z 5 jaj.
Do ubitej piany cały czas ubijając dodać żółtka,następnie przesiać 3 łyżki mąki,rozmrożony odciśnięty z nadmiaru wody szpinak i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników.
Doprawić do smaku pieprzem , czosnkiem oraz przyprawą uniwersalną.
Przełożyć ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec w 160 - 170 stopniach około 15 minut.
Po upieczeniu zawinąć w ściereczkę do wystudzenia.
Na wystudzony biszkopt szpinakowy rozsmarować twarożek czosnkowy .
Na jednym brzegu ułożyć wzdłuż dłuższego boku kawałki łososia wędzonego i zwinąć w roladę.
Roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na dwie godziny.
Po wyjęciu kroimy w 1,5 cm krążki.
Podajemy jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:16
pyszne jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak