Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa z porem , pieczarkami i mozzarellą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kotlety schabowe 2
sól i pieprz
cebula 1/2 szt,
por 1 szt,
mozzarella w kulce 1 szt,
czosnek 2 ząbki,

do panierowania;

mąka 3 łyżki,
jajko
przyprawa uniwersalna Kucharek odrobina,
Czosnek suszony Prymat szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa z porem , pieczarkami i mozzarellą

Kotlety schabowe myjemy ,osuszamy , dobrze rozbijamy pamiętając o tym aby nie podziurawić mięsa.
Następnie natrzeć solą i pieprzem i nałożyć około 1,5 cm jeden na drugim.
Przygotować farsz;
Por opłukać , przekroić po długości i pokroić w prążki.
Pieczarki obrać i pokroić w pół plasterki.
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę.
Pieczarki , cebulę , czosnek i por podsmażyć na oleju dodać przyprawy , a następnie wystudzić.
Wystudzony farsz nałożyć na mięso, na mięsie ułożyć kawałki mozzarelli i ciasno zwinąć roladę.
Roladę obtoczyć w mące ,następnie w rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony zmniejszając płomień ognia.
Podawać do obiadu lub jako przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:16
pyszne mieso.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak