Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort naleśnikowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
jajek 2-3 szt
białego sera 1/2 kg
cukru 1/2 szklanki
cukru waniliowego 1 opakowanie
pomarańczy 2 sztuki
mąka rodzynki olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tort naleśnikowy

Trochę mleka odlać do rozprowadzenia sera. Resztę mleka połączyć z jajkami i mąką. Mąki, tyle by powstało ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na chwilę i smażymy cienkie naleśniki. Ser, najlepiej mielony ucieramy z odrobiną mleka, cukrem, cukrem waniliowym. Dodajemy pokrojone pomarańcze i sparzone rodzynki i mieszamy. Tak przygotowaną masą przekładamy naleśniki. Układając je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekamy 15-20 minut w piekarniku. Po zapieczeniu dekorujemy torcik. Dobrze smakuje z sosem czekoladowym albo polewą. Jeśli ktoś lubi gorący ser tort podajemy zaraz po wyjęciu z piekarnika. Jednak lepiej smakuje lekko schłodzony. Do tortu wykorzystałam 7 naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 28.03.2012 09:45
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak