Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszanka z papryką i cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 1 pętko wieksze
papryka czerwona 1/2 szt dużej
cebula 1 szt
sól i pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszanka z papryką i cebulą

Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy dowolnie w słupki czy też kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kaszankę wyjmujemy z osłonki i rozdrabniamy np widelcem.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę (można leciutko przyrumienić) dodajemy też paprykę. Mieszamy kilka razy i dodajemy kaszankę.
Zostawiamy na małym ogniu aż kaszanka się ugrzeje. Można doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 07.04.2018 20:56
dziękuję:)
w mojej kuchni 06.04.2018 23:30
apetyczna kaszanka do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak