Sposób przygotowania
Krok 1 / 9
Do dużej miski wsypujemy mąkę, pokrojone zimne masło (niewielką ilość zostawiamy do wysmarowania tartownicy). Ugniatamy do momentu, aż składniki się połączą. Dosypujemy sól i dolewamy wodę. Wyrabiamy ciasto, formujemy z niego kulę. Owijamy ją folią spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 minut.
Spróbuj również
-
Doradca Smaku VIII: Carpaccio z kaczki z ...
-
Doradca Smaku VIII: Ceviche z okonia z me ...
-
Doradca Smaku VIII: Chłodnik maślankowo-p ...
-
Doradca Smaku VIII: Musaka po Michelsku, ...
-
Doradca Smaku VIII: Zupa ziemniaczana z k ...
-
Doradca Smaku VIII: Mule po francusku w s ...
-
Doradca Smaku VIII: Śmietankowe ciasto z ...
-
Doradca Smaku VIII: Pulpety z kurczaka w ...
-
Doradca Smaku VIII: Zupa alzacka z piwem, ...
-
Doradca Smaku VIII: Tarta z brokułami, odc. 19
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Bożena Matuszczyk