Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszone zevberka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebule 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: duszone zevberka

Zeberka posypujemy przyprawa Delikat moze byc inna przyprawa tego typu np.Kucharek,Vegeta i tymiankiem i zostawiamy na 2-3 godz.Cebule kroimy w kostke.Zeberka obtaczamy w mace i obrumieniamy na oleju.Na pozostaly ze smazenia zeberek olej wrzucamy cebule i mieszajac przesmazamy(nie powinna sie zrumienic).Zeberka i cebule wkladamy do garnka i zalewamy woda,aby byly nia przykryte.Dodajemy przyprawy i dusimy do miekkosci na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak