Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe ok 60 dag
papryka czerwona ok 1 szt duża
ziemniaki ok 6 szt
cebula 1/2 szt większej
czosnek 1 ząbek duży
Papryka słodka mielona Prymat ok 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat ok 1/2 łyżeczki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z ziemniakami

Mięso myjemy, kroimy w większą kostkę, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy razem z przyprawami.
Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy( można poddusić na patelni).
Do zupy dodajemy też pokrojoną i zeszkloną na malutkiej ilości oleju cebulę i przekrojony czosnek, oprószamy papryką i lekko podsmażamy.
Gotujemy do miękkości i doprawiamy koncentratem, solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 04.04.2018 15:43
Dziękuję Bożenko:)
Bożena Matuszczyk 04.04.2018 00:06
Szybka,smaczna zupa gulaszowa;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak