Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka serduszka przekładane kremem malinowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 1 szklanka
cukier puder 3 łyżki
margaryna 10 dag
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
jajko 1 sztuka
kakao 1 łyżka

krem

maliny świeże 2 łyżki rozgniecionych
margaryna 15 dag
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka serduszka przekładane kremem malinowym

1. Na samym początku margarynę, cukier puder, kakao, mąkę i proszek do pieczenia dajemy do miski.
2. Margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców, aż powstaną małe grudki.
3. Do tego dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki na około 10 minut.
4. Wycinamy foremkami cienkie serduszka. Układamy ciasteczka na blaszce i pieczemy przez około 15 minut w 180 stopniach.
5. Ciasteczka wyjmujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
6. W tym czasie przygotowujemy krem. Margarynę ucieramy na puszystość. Dodajemy cukier puder i jeszcze chwilkę ucieramy. Stopniowo dodajemy maliny przy tym ucierając masę.
7. Ciasteczka przekładamy masą.
8. Gotowe! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak