Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane pastą z sera ,jajek i szynki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

jajka ugotowane na twardo 6 szt,
ser żółty ok.150 g,
szynka konserwowa ok.150 g,
sól i pieprz do smaku,
majonez według uznania,
chrzan tarty 1 łyżeczka,

dodatkowo;

rzeżucha

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane pastą z sera ,jajek i szynki

Jajka gotujemy na twardo , przelewamy zimną wodą a następnie obieramy ze skorupek i kroimy na połówki.
Z każdej połówki wyjmujemy żółtko tak aby nie uszkodzić białka.
Żółtka ścieramy na tarce , albo zwyczajnie rozdrabniamy widelcem,dodajemy starty na tarce żółty ser oraz pokrojoną w kostkę szynkę konserwową.
Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą i łączymy z tartym chrzanem i majonezem.
Taką pastą napełniamy połówki białek ,posypujemy posiekaną rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:15
dobre sa takie jajka.
katarzynka455 04.04.2018 15:48
super jajeczka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak