Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa zasmażana z cebulką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 3 szt. parzona,
cebula 2 - 3 szt,
sól i pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa zasmażana z cebulką

Kiełbasę białą parzoną nacinamy na krzyż , następnie obieramy cebulę i kroimy w piórka.
Pokrojoną cebulę wkładamy na olej i smażymy do lekkiego zeszklenia , oprószając lekko solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie.
Na cebulę nakładamy kiełbasę i podsmażamy na małym ogniu do podpieczenia co jakiś czas obracając kiełbasę i mieszając razem z cebulą.
Podajemy do pieczywa na pyszne śniadanko, albo jako dodatek do pieczonych ziemniaczków.

Gdy mamy kiełbasę białą surową to najpierw ją parzymy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:14
szybko i smacznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak