Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA POMARAŃCZOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
margaryna 25 dkg
mąka pszenna 25 dkg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 20 dkg
sok z pomarańczy 1 sztuka
skórka z pomarańczy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA POMARAŃCZOWA

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, sok i skórkę otartą z jednej pomarańczy, a na sam koniec dodajemy ubite białka, wszystko razem łączymy. Formę na babkę smarujemy tłuszczem, obsypujemy mąka i wlewamy ciasto. Pieczemy około 45-50 minut w temp. 180 stopni.
Po upieczeniu dekorujemy dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak