Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kostki drobiowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
ser żółty 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
chili Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do wysmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kostki drobiowe

Bułkę tartą mieszamy z serem i przyprawami.
Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w roztrzepanym jajku i gotowej mieszance.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy olejem i układamy opanierowane kostki mięsne.
Pieczemy w piekarniku około 25-30 minut w temp. 180 stopni.
Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z ryżem i sałatką ze szpinaku, suszonych pomidorów i ser feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.04.2018 21:13
Dziękuję :)
Bożena Matuszczyk 31.03.2018 22:01
Smakowite danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak