Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z oliwkami i rukolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400 g
oliwa 2 łyżki
skórka z cytryny 2 łyżki
oliwki czarne Smak 1/4 szklanki
sok z cytryny 1/4 szklanki
ząbki czosnku 2 posiekane
papryczka chili 2 szt
rukola 1 pęczek
parmezan starty 1/2 szklanki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z oliwkami i rukolą

Makaron ugotowałem al. dente w osolonej wodzie. Odcedziłem. Na rozgrzanej oliwie krótko podsmażyłem czosnek i oliwki. Dodałem posiekane chilli, skórkę oraz sok z cytryny. Smażyłem 1 minutę.
Rukolę umyłem, obciąłem ogonki. Makaron wymieszałem z sosem, rukolą i startym parmezanem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak