Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu 50 dag
pieczarek 10 sztuk
mieszanych grzybów leśnych 10 sztuk
małej cebulki 1 sztuka
papryki 1/2 strąka
siekanej natki pietruszki 1 łyżka
śmietany 1-2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem grzybowym

Grzyby obieramy, myjemy, kroimy na części i obgotowujemy chwilę w wodzie. Wyjmujemy grzyby i zalewamy świeżą wodą i chwilę dusimy. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę i dodajemy do grzybów. Dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem. Zaprawiamy śmietaną. Dodajemy pietruszkę. Jeśli sos jest zbyt rzadki można zagęścić łyżką mąki. Zamiast wody można użyć bulionu. Podajemy z makaronem ugotowanym wg. przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 21.09.2011 19:03
dobry:)
Emilia22 19.09.2010 17:32
interesująco wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak