Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z cebuli i kielbasy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebule 2 srednie
kiełbasa 2 krazki

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z cebuli i kielbasy

Przygotować sobie naczynie żaroodporne wysmarowane margaryną Ziemniaki podzielić na 3 części. Jedną część pokroić w talarki i dać do naczynia na to dajemy 1 część kiełbasy i cebuli wcześniej lekko podsmażonej.Na tą kiełbasę ścieramy ser żółty (ilość według uznania) . Ser posypujemy papryką mieloną. Tak robimy na zmianę-ziemniaki ,kiełbasa,ser ziemniaki ,kiełbasa ,ser i na końcu ziemniaki.można wierzch posypać serem i papryką. Pod koniec pieczenia (ok 45-60 min) całość polewamy 4 łyżkami śmietany słodkiej(kwaśna nie rozleje się po wszystkich warstwach).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak