Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka z farszem z białej surowej kiełbasy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kaczka 1 szt,
sól i pieprz
ząbki czosnku 2 -3
przyprawy 1 łyżeczka do drobiu,
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki,
Majeranek suszony Prymat
olej 3 -4 łyżki,

dodatkowo;

kiełbasa biała 4 szt,surowa
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 - 3 łyżki,
cebula 1 mała szt,
sól i pieprz nie koniecznie,

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka z farszem z białej surowej kiełbasy

Kaczkę sprawić,umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Do miseczki wycisnąć ząbki czosnku, dodać sól, pieprz, przyprawę do drobiu oraz olej i wszystko wymieszać.
Powstałą marynatą natrzeć kaczkę w środku jak i zewnątrz.
Kaczkę odstawić na całą noc do zamarynowania.
Z kiełbasy białej usunąć skórkę ,masę przełożyć do miski , dodać 2 -3 łyżki bułki tartej pokrojoną drobno cebule i w razie potrzeby doprawić do smaku(ja dodałam soli i pieprzu).
Farszem napełnić środek kaczki.Spiąć wykałaczkami albo po prostu zaszyć.
Górę kaczki oprószyć majerankiem a następnie włożyć do rękawa foliowego (rękaw do pieczenia).
Tak przygotowaną kaczkę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1 -1,5 godziny.
Po tym czasie kaczkę wyjąc z rękawa i przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem i piec do miękkości mięsa i zbrązowienia kaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:11
dobre mieso.
Bożena Matuszczyk 29.03.2018 12:06
Dziękuję;)
jejkuchnia 29.03.2018 06:12
Mniam, pyszna!
bietka 28.03.2018 18:57
Smaczna kaczuszka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak