makaron po francusku

makaron po francusku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron grube wstążki

    150 gram
  • śmietana

    0,3 l
  • marchewka

    4 szt
  • seler

    1 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • pieczarki

    200 gram
  • parmezan starty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Marchew, seler pokroić w plastry i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Cebulę pokroić, podsmażyć na patelni na oliwie z oliwek. Dodać do duszących się warzyw. Pieczarki pokroić w drobną kostkę i wrzucić do reszty, podlać winem i dalej dusić. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką Prymat. Makaron wyłożyć do rondla, zalać śmietaną i położyć uduszone warzywa, posypać parmezanem i włożyć do piekarnika. Zapiekać w temperaturze 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

10.02.2012 09:35
dobry

Roman5

23.09.2010 04:13
fajne

Emilia22

19.09.2010 17:31
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat