Kalafior do obiadu

Kalafior do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalfiora

    1 sztuka
  • bułka tarta

    sól pieprz
  • masło

    sól pieprz
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior płuczemy i dzielimy na różyczki. Wkładamy na chwilę do wody zakwaszonej octem (albo odrobiną kwasku cytrynowego). Kalafior wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy trochę soli. Kalafior można ugotować w vegecie. Kalafior musi być miękki ale ma też nie rozpadać się. Najlepiej na półmiękko. Kalafior odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i bułkę tartą. Podsmażamy do zrumienienia. Kalafior układamy na półmisku i polewamy bułką tartą. Ilość składników zależy od wielkości kalafiora.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

15.09.2010 14:05
prezentuje się znakomicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat