Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z dyniowej mąki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki dyniowa,
mąka kukurydziana 2 łyżki,
mąka ziemniaczana 1 łyżka,
jajko 2
cukier 1 łyżka kokosowy,
sól szczypta,
mleko 200 ml,

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z dyniowej mąki

Do wyższego naczynia wsypujemy mąkę dyniową ,mąkę kukurydzianą oraz mąkę ziemniaczaną.
Dodajemy jajka , szczyptę soli cukier kokosowy oraz na końcu szklankę mleka (200 ml).
Wszystko razem miksujemy.
Chochelką nabieramy porcje ciasta naleśnikowego, wylewamy na rozgrzaną leciutko (tak szczypta aby ino )posmarowaną olejem kokosowym patelnię i smażymy naleśniki z obu stron.
Podajemy z dżemem albo z ulubionym twarożkiem lub polane syropem klonowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:10
nie jadlam jeszcze takich.
KORAL 26.03.2018 22:02
Takiej mąki nie znam... Ale naleśniki super :)
jejkuchnia 26.03.2018 19:31
Ciekawe. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak