Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 500 g
mleko 3,2% 500 ml
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
pomidory suszone Smak 5 szt
olej z suszonych pomidorów 5 łyżek
sok pomarańczowy 1/2 szklanki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami

Wątróbki oczyszczamy, moczymy w mleku przez godzinę.
Cebule kroimy w kostkę i razem z rozgniecionym czosnkiem, bazylią oraz suszonymi pomidorami, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy osuszone z mleka wątróbki i je smażymy. Po kilku minutach dodajemy sok, dusimy przez 5 min, odparowujemy nadmiar płynów.
Jeszcze ciepłe przepuszczamy przez maszynkę do mielenia (drobne oczka), doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy. Przechowujemy w lodówce, maksymalnie przez 3 miesiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 25.03.2018 20:24
Z suszonymi pomidorami musi smakować super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak