Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

jajka ugotowane na twardo 6 szt,
twarożek 200 g,
mleko 5 - 6 łyżek,
chrzan tarty 1 łyżka,
ketchup łagodny ok.1,5 łyżki,
natka pietruszki 1/2 pęczka,
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

dodatkowo;

ogórki konserwowe 1 -2 szt,
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane

Jajka ugotować na twardo.
Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą aby przerwać proces gotowania, następnie obieramy ze skorupek .
Każde jajko przecinamy wzdłuż na połówki, wyjmujemy żółtka które rozgniatamy widelce lub przecieramy przez sitko i dodajemy je do twarożku wymieszanego z mlekiem , doprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Twarożek dzielimy na trzy części.
Do jednej dodajemy ketchup, do drugiej chrzan tarty a do trzeciej posiekaną natkę pietruszki .
Tak przygotowanymi pastami wypełniamy połówki jajek .
Dekorujemy plasterkiem ogórka konserwowego , oprószamy papryką mieloną słodką oraz świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:07
prosto i smacznie.
bietka 22.03.2018 12:33
Idealne na Wielkanoc :)
jejkuchnia 21.03.2018 15:44
Tak faszerowanych jeszcze nie jadłam, bardzo ciekawa propozycja. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak