Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ Z WARZYWAMI DUSZONY W BULIONIE

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 torbeki
bulion 250 ml
papryka czerwona mała
papryka zielona mała
papryka żółta mała
groszek mrożony duża garść
olej łyżka
sól i pieprz
Przyprawa curry orientalna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ Z WARZYWAMI DUSZONY W BULIONIE

Paprykę kroję w średniej wielkości kostkę. Podsmażam około 2-3 minuty na łyżce oleju. Po tym czasie dodaję groszek, smażę jeszcze minutę.
Do warzyw dodaję ryż i przyprawy. Całość zalewam bulionem.
Duszę na najmniejszym ogniu pod przykryciem przez 13-15 minut, co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak