Kalafior w cieście naleśnikowym

Kalafior w cieście naleśnikowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleka

    1,5 szklanki
  • jajek

    2 sztuki
  • olej

    do smażenia
  • cebula

    sól pieprz
  • mąka

    sól pieprz
  • kalafior

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z jajek, mleka i mąki przygotować ciasto. Mąki dodajemy tyle, by powstało dość gęste ciasto naleśnikowe. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i lekko rumienimy na dwóch łyżkach oleju. Dodajemy do ciasta i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kalafior płuczemy w wodzie z dodatkiem octu. Dzielimy na różyczki i gotujemy ok 10 minut. Osączamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Różyczki kalafiora zanurzamy w cieście i smażymy do zrumienienia. Jeśli ktoś nie lubi cebulki, może dodać do ciasta zioła lub paprykę w proszku. Podajemy z dowolnym sosem, sałatką bądź ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

15.09.2010 15:29
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat