Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery
Domowe hamburgery
Bardzo dużo testowaliśmy przepisów na pyszne hamburgery. Kombinowałam z mięsem, przyprawiałam dużą ilością przypraw, dodawałam musztardę do mięsa i różne dziwne rzeczy ;D Jednak wystarczy surowe mięso uformować i przyprawić tylko solą i pieprzem z obu stron ;) Podam Wam dwie propozycje podania hamburgerów. Z boczkiem lub sałatą ;)
Przygotowanie:
Mięso wołowe przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kulki i rozpłaszczamy na taką wielkość jaką mamy bułkę ;)
Pomidora i ogórka kroimy w plastry, cebulę w kostkę.
Boczek (jeżeli dodajemy) Smażymy na patelni.
Na tej samej patelni co smażyliśmy boczek smażymy mięso ok.4 min z każdej strony. Najlepiej jest smażyć na patelni grillowej, nie dociskamy mięsa.
Bułki przekrawamy na pół i podpiekamy w piekarniku ok.3 min.
Układamy:
Bułka, ketchup, sałata, mięso, ser, pomidor, ogórek, cebula, musztarda lub majonez i bułka ;)