Przepis i sposób przygotowania na: Zielone kaszotto
Do gotującej się wody włóż szpinak i gotuj go przez około 30 sekund.
Następnie wyciągnij i ostudź.
Do blendera włóż zimny szpinak, tarty parmezan, pistacje i zalej oliwą z oliwek. Całość dopraw solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i gałką muszkatołową.
Zblenduj na wysokich obrotach przez około 2-3 minuty.
Kiedy pesto będzie miało jednolitą konsystencję, przełóż je do plastikowego pojemniczka i schowaj do lodówki.
Na rozgrzaną patelnię włóż pokrojone chorizo i podsmaż je delikatnie, aż kiełbasa puści soki.
Następnie dodaj zielony groszek, różyczki brokułu, groszek cukrowy i ugotowaną kaszę pęczak.
Podgrzej całość, ciągle mieszając, a na samym końcu dodaj szpinakowe pesto.
Tak przygotowaną kaszę możesz podawać z szynką parmeńską i z płatkami parmezanu.