Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warzywna z fetą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica czerwona 250 g
soczewica zielona 250 g
ogórek sałatkowy 1 szt
papryka czerwona 1 strąk
seler naciowy 3 łodygi
pomidorki koktajlowe 10 szt
kukurydza konserwowa 1 mała puszka z chili
oliwki czarne Smak 10 szt
pomidory suszone Smak 6 szt
ser feta 200 g
koperek
olej z suszonych pomidorów 50 ml
olej z pestek winogron 50 ml
oregano 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warzywna z fetą

Soczewice gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniach.

Ogórek obieramy i podobnie jak paprykę, kroimy w drobną kostkę.

Seler kroimy na plasterki.

Kukurydzę z chili odcedzamy.

Pomidorki kroimy w łódeczki.

Suszone pomidory kroimy w paski.

Koperek siekamy.

Oliwki kroimy na plasterki.

Ser kroimy w drobną kostkę.

Wszystkie składniki wraz z orzechami przekładamy do miski.

Oleje mieszamy z odrobiną ciepłej wody, syropem, przyprawami, dodajemy do sałatki, dokładnie wszystkie składniki łączymy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem wg upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 19.03.2018 10:15
Smaczna sałatka : )
jejkuchnia 15.03.2018 10:16
Uwielbiam wszystkie sałatki z fetą, mogłabym jeść codziennie. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak