Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretkowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 galaretki różnokolorowe (np żólta, czerwona, pomarańczowa i zielona) po 1 opakowaniu
śnieżka 1 opakowanie
kakao granulowane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy deser

Każdą galaretkę rozpuscić w szklance wody i odstawić do zastygnięcia. Nastepnie, gdy galaretki steżeją pokroić je w kostkę i przełożyć do pucharków (różne kolory). Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu, a następnie udekorować nią pucharki z galaretką. Śnieżkę posypać kakao, udekorować truskawkami (lub wiśniami). Deser wstawić do lodówki i podawać schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak