Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola mung z parówkami sojowymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola mung 400 g
szalotka 4 szt
ząbki czosnku 2 szt
olej sezamowy 4 łyżki
parówki 200 g (sojowe)
sos sojowy 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 400 g
bulion warzywny 500 ml
kolendra Prymat do smaku 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka
Kardamon mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sos ostrygowy 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 do smaku
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola mung z parówkami sojowymi

Fasolę dzielimy na dwie części. Jedną wrzucamy do zimnej wody i od momentu zawrzenia, gotujemy 15 min. Następnie dodajemy pozostałą część fasoli i gotujemy 40 min, w razie potrzeby uzupełniamy płyn.
W drugim garnku na rozgrzanym oleju z sosem sojowym, szklimy szalotki i czosnek, dodajemy pokrojone na plasterki parówki, chwilę podsmażamy i dodajemy pomidory wraz z zalewą. Dolewamy gorący bulion, przyprawy i dusimy na wolnym ogniu.
Po ugotowaniu fasolki, dodajemy ją do sosu, mieszamy dodajemy sos ostrygowy i odparowujemy do pożądanej konsystencji.
Do smaku doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 14.03.2018 13:20
Takiego dania nigdy nie jadłam. :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak