Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
sos sojowy łyżka
Mieszanka: warzywna orientalna - opakowanie
polędwica wieprzowa 350 g
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI

Ryż gotuję w osolonej wodzie, odcedzam, mieszam z sosem sojowym.
Mięso oczyszczam z błon, kroję na mniejsze kawałki, oprószam przyprawą, mieszam. Podsmażam około 5 minut na rozgrzanym oleju, często mieszam.
Do mięsa dodaję warzywa, smażę pod przykryciem na średnim ogniu około 10-15 minut, co jakiś czas mieszając.
Na koniec dodaję ryż, mieszam. W razie potrzeby danie doprawiam do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 26.03.2018 19:21
Zgadzam się. :)
Ola1984 15.03.2018 10:17
Świetna propozycja na szybki obiad ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak