Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowy mus czekoladowy z mandarynkami i migdałami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

śmietana 30% 200 mililitr
czekolada gorzka 80 gram
cukier trzcinowy 2 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżeczka

Dodatkowo

mandarynki 3 sztuka
czekolada gorzka 1 łyżka
płatki migdałowe 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowy mus czekoladowy z mandarynkami i migdałami

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i lekko przestudzić. Dodać przyprawę do piernika i wymieszać. Do schłodzonej śmietany dodać cukier trzcinowy i zmiksować na sztywno. Cały czas miksując wlewać rozpuszczoną czekoladę. Mandarynki obrać ze skórki i wyfiletować za pomocą ostrego noża. Mus przełożyć do kieliszków lub pucharków, na wierzchu ułożyć mandarynki. Posypać płatkami migdałów i startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.03.2018 10:14
Prawdziwa rozkosz dla podniebienia ;)
jejkuchnia 14.03.2018 13:33
Musi być pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak