Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schabowe marynowane w sosie czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 4 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat
sos czosnkowy 4 łyżki
mąka 4 łyżki
jajko 1 szt
mleko 3,2% 50 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
sezam 1 łyżka
czarny sezam 1 łyżka
smalec 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe marynowane w sosie czosnkowym

Kotlety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, z obu stron smarujemy sosem czosnkowym, odkładamy do lodówki na kilka godzin.
Następnie panierujemy. Najpierw mąka, później rozkłócone z mlekiem jajko, na końcu w bułce tartej wymieszanej z sezamem białym i czarnym.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 14.03.2018 13:36
Wow! Super wyglądają. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak