Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszkowiec Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

jajko 3 szt duże
cukier 3/4 szk
mąka pszenna 1 szk
mąka pszenna 1/4 szk
kakao 1 łyżka
karob 1 łyżka
olej 100 ml
woda gazowana 100 ml

masa serowa

twaróg półtłusty 300 g
budyń waniliowy 1/2 op
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
cukier 1/4 szk

Porada

inspiracją był przepis z interneru

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszkowiec Zewy


Jajka ubić na puch z cukrem.
Potem dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, kakao i karobem i wymieszać.
Następnie dodać olej i wodę, wymieszać ciasto i przełożyć do blaszki o wymiarach 38 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

Twaróg utrzeć z cukrem i budyniem oraz ekstraktem na gładką masę.\
Przełożyć masę do rękawa cukierniczego i wyciskać ją na cieście robiąc kratkę.
Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec poduszkowca 40 minut.
Po upieczeniu ciasto wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 14.03.2018 13:38
Fajne ciacho. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak