Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta czerwona 250 g
cebula czerwona 100 g
marchewka 70 g
sól 1/2 płaskiej łyżeczki

sos winegret

oliwa 6 łyżeczek
ocet jabłkowy 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkuj, cebulę i marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Posyp lekko solą i odstaw na 20 minut, aż kapusta zmięknie.
Możesz też ugnieść drewnianą łyżką, lub ręką ( w rękawiczce ).
Sos.
Sól, cukier i pieprz utrzyj z octem, dodawaj stopniowo oliwę i ucieraj, aż składniki się połączą.
Gotowym sosem polej surówkę na kilka minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 14.03.2018 13:37
Jedna z najlepszych surówek, jakie są!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak