Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka pomidorowo- czosnkowe z nutą koperku :)

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

olej rzepakowy 60 ml
przecier pomidorowy 0,5 szklanki
czosnek ząbki 4 sztuki
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyzeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1\4 łyżeczki

dodatki

koperek 1 łyzka
pomidorki koktajlowe 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Udka pomidorowo- czosnkowe z nutą koperku :)

Przygotowujmey marynate łącząc :olej,przecier ,czosnek, kucharek. Marynate nakładamy na udka i odstawiamy w zimne miejsce . Udka przekładamy do naczynia do zapiekania i wstawiamy do piekarnika i pieczmy około godziny w 180 stopniach. 15 minut przed końcem pieczenia obok udek układamy pomidorki i raczem pieczemy. Po upieczeniu obsypujmey suszonym koperkiem . Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak