Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 800 gram
boczek wędzony 5 kawałków
ogórek kiszony 3 sztuki
cebula 4 plastry
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz 1\2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe :)

Łopatkę wieprzową kroimy na 4 plastry- każdy delikatnie rozklepujmey i obsypujmey czosnkiem,pieprzem i sola . Każdy plaster smarujemy musztardą , nakładamy plaster boczku, cebuli i słupki ogórka kiszonego . Roladki zwijamy -spinamy spinaczem lub związujmey nitką i podsmazmay na oleju z kazdej strony. Wlewamy wodę do połowy wysokości mięsa i dusimy około godziny na małym ogniu. Na bazie wywaru w którym dusiły się roladki przygotowujmey sos :) Serwujmey z kluskami,ryzem itp. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak