ryba duszona w sosie pikantnym

ryba duszona w sosie pikantnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z ryby

    50 dag
  • mąka

    5 dag
  • masłlo

    3 dag
  • ogórek kwaszony

    1 szt
  • papryka

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól, cukier, pieprz

  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

  • sok z cytryny

  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety skropić sokiem z cytryny i obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym maśle z dwóch stron. Gdy filety zaczną się rumienić dodać soli. Czosnek i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do rondla, dodać oliwę z oliwek i sól, dusić pod przykryciem. Ogórek pokrojony w kostkę wrzucić pod koniec duszenia do reszty warzyw. Połowę warzyw wyjąć i położyć na pozostałej części obsmażone filety, posypać pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową Prymat. Na wierzch położyć wyjętą część warzyw i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać trochę soku z cytryny, solu, pieprzu i cukru oraz posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Roman5

22.09.2010 00:46
na ostro miodzio :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat