Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba duszona w sosie pikantnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby 50 dag
mąka 5 dag
masłlo 3 dag
ogórek kwaszony 1 szt
papryka 1 szt
czosnek 3 ząbki
sól, cukier, pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sok z cytryny
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: ryba duszona w sosie pikantnym

Filety skropić sokiem z cytryny i obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym maśle z dwóch stron. Gdy filety zaczną się rumienić dodać soli. Czosnek i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do rondla, dodać oliwę z oliwek i sól, dusić pod przykryciem. Ogórek pokrojony w kostkę wrzucić pod koniec duszenia do reszty warzyw. Połowę warzyw wyjąć i położyć na pozostałej części obsmażone filety, posypać pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową Prymat. Na wierzch położyć wyjętą część warzyw i dusić pod przykryciem. Na koniec dodać trochę soku z cytryny, solu, pieprzu i cukru oraz posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 22.09.2010 00:46
na ostro miodzio :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak